Bietenteelt

Wij willen u in de toekomst graag van dienst zijn in de bietenteelt, door middel van zaaien, schoffelen en rooien.

Zaaimachine

Het bieten zaaien doen wij met een nieuwe 12-rijen accord zaaimachine, met elektrisch aangedreven elementen. De machine is uitgerust met GPS, waarmee alle zaaielementen afzonderlijk aangestuurd worden. Dit levert een zeer constante zaadafleg en voorkomt dubbel zaaien op kopakker en geer.

Aaltjes besmetting.

Vanaf nu kunnen we tegelijk met het zaaien vydate bij het zaad in de rij strooien. Vydate 10G is een granulaat dat gebruikt word om de aaltjes de eerste periode na het zaaien te verlammen. De plant kan hierdoor meer weerstand opbouwen. Het werkt ook tegen bladluis, bietenkever en springstaarten. Meer informatie vind u op: www.aaltjes.net

Voor een optimaal zaaibed bevelen we u aan om te spitten. De voordelen hiervan vind u op deze site bij spitten en zaaien.

Het schoffelen gebeurt eveneens met 12-rijen.

Wat betreft het rooien, werken we met een 2012 Holmer 6 rijer. Deze machine kan in hondengang over het perceel rijden. Alle 6 rijen kunnen onafhankelijk op diepte ingesteld worden, dit maakt het rooien van de bieten in spuitsporen en langs ongelijke kanten gemakkelijker. Het koppen van de bieten gebeurt met exact kopmessen wat een hoge kopkwaliteit oplevert zoals u op de foto’s hiernaast kunt zien.  

Wilt u meer info, bel of mail ons dan gerust!

Woeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen VierlingsbeekPIJL-LINKS: Terug
Kalk strooien - Loonbedrijf van Kempen Vierlingsbeek

Kalk strooien

Loonbedrijf van Kempen Vierlingsbeek

Woeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen VierlingsbeekWoeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen Vierlingsbeek
Tekstvak: Piet en Jos van Kempen
Hattertweg 6
5821 EB Vierlingsbeek
Piet: 06-51700586
Jos: 06-51562212
Email: 
info@spittenzaaien.nl
info@bietenrooien.nl
Woeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen VierlingsbeekWoeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen VierlingsbeekWoeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen VierlingsbeekWoeler 30 cm diep - Loonbedrijf van Kempen Vierlingsbeek